Tot 25 september kan je komen eten met streken in het Land van Playsantiën. Geniet van verse streekgebonden producten die met veel liefde op je bord geserveerd worden. Jarenlang hebben boeren in de buurt gezwoegd om mooie groenten te kweken en om gezond vee te kweken. Deze producten zorgen ervoor dat je je op en top Kempisch voelt.

Eten met streken heeft voor alle culinaire genieters iets te bieden. In Malle brengt Eten met streken je bij Restaurant-Taverne De Regenboog, Den Dobbele Pater en De Eiken. In Lille kan je bij Brasserie Het Laar, Den Biesakker en Casa Luna terecht voor 'krawaatse' gerechten. In Zoersel heb je de keuze uit De Vier Seizoenen en Den Bourgondiër.

Zandhoven brengt je naar Het Molenhuis en De Scheepvaart. En Ranst ten slotte verwent je smaakpapillen bij Bistro De Smaak.

Deelnemende horeca-zaken
• De Smaak, Gemeenteplein 20, 2520 Ranst, 03 225 58 25
3-, 4- of 5-gangenmenu op basis van streekeigen producten
• Den Dobbele Pater, Merksplassebaan 50, 2390 Malle, 03 290 82 77
Bel vidha varken uit de Kempen met boontjes, mosterdsaus en verse frietjes
• De Vier Seizoenen, Raymond Delbekestraat 179, 2980 Zoersel, 03 384 21 83
Vraag naar het streekgebonden menu.
• Brasserie Het Laar, Beersebaan 136, 2275 Lille, 014 55 60 91
Vraag naar het streekgebonden menu.
• Den Biesakker, Wechelsebaan 19, 2275 Lille, 0496 25 71 10
Frietjes van ongeschilde aardappelen, geserveerd in een puntzak en verse Black Angus beefburger
• Restaurant-taverne De Regenboog, Hoogstraatsebaan 102, 2390 Malle, 0472 43 36 33
Croque "Westmalle" met abdijkaas en 'hoeve-spiegeleitjes'
Salade met Kempische gerookte boerenhesp met gebakken appel en balsamico-crème
Gestoofde andijvie met gerookte kipfilet en abdijkaas van Westmalle/ Gegrild Kempisch kalfsvlees met kerstomaatjes en nieuwe aardappeltjes/ Kempische aardbeien met sabayon van 'Oostmals drupke' (citroenjenever) en vanille-ijs van restaurant-taverne De Regenboog
• Den Bourgondiër, Kerkstraat 2, 2980 Zoersel, 03 311 67 21
Carpaccio van gerookte hesp 't Zwarthof met Haveraertkaas
Lamsbout met streekgroentjes
• Restaurant De Eiken, Lierselei 173, 2390 Malle, 03 311 52 22
Marktmenu met streekgebonden producten
• Casa Luna, Dorp 4, 2275 Lille, 014 71 72 03
In ons huis gerookte bacon met fruitconfituur uit Zoersel en brood uit Poederlee/ Lamsbout met tijm-honing-saus en gratin aardappeltjes/ Duo van appel en boerenroomijs
• Molenhuis, Molenheide 67, 2242 Zandhoven, 03 464 06 15
Kempisch stoofpotje
• De Scheepvaart, Watersportlaan 4, 2240 Zandhoven, 03 234 18 99
Home made spareribs (pek) met verse frietjes en sla-garnituur

Hoe reserveren
Reserveren is bij de meeste horecazaken aanbevolen.
Meer informatie
Heb je nog vragen over Eten met streken? Neem dan contact op met het Land van Playsantiën:
Land van Playsantiën
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
03 310 05 14
info@landvanplaysantien.be
www.landvanplaysantien.be

Foto's Valerie Konings / NNieuws.